top of page

Podpora

Splošni pogoji

Pogoji poslovanja

Splošni pogoji poslovanja so sestavljeni v skladu z Zakonom o varstvu potrošnikov (ZVPot), Zakonom o elektronskem poslovanju na trgu (ZEPT), na podlagi priporočil GZS in mednarodnih kodeksov za e-poslovanje.

Splošni pogoji poslovanja veljajo enako za vse kupce izdelkov Dva potepuha, preko spletne strani www.dvapotepuha.si preko e-naslova kragelnik.andreja@gmail.com, preko telefona 031719147, preko Facebook strani Dva potepuha ali Instagram profila Dva potepuha.

S spletno stranjo www,dvapotepuha.si, Facebook stranjo Dva potepuha in Instagram profilom Dva potepuha upravlja Andreja Kragelnik, samozaposlena v kulturi - oblikovalka.

Andreja Kragelnik, samozaposlena v kulturi - oblikovalka

Gmajna 37, 2380 Slovenj Gradec

dva.potepuha@gmail.com

GSM 031 719 147

Načini plačila

Ponudnik omogoča naslednje načine plačila:

  • z gotovino ob prevzemu (po povzetju)

  • z nakazilom na transakcijski račun upravitelja z UPN obrazcem ali preko spletne banke

Ponudnik kupcu izda račun na elektronskem mediju z razčlenjenimi stroški in navodili kako odstopiti od nakupa in izdelke vrniti, če je to potrebno in mogoče.

Kupoprodajna pogodba (naročilo) je v elektronski obliki shranjena pri ponudniku.

 

Roki

Dobavni rok za izdelke na zalogi in manjša naročila je predvidoma 3 do 5 dni.

Za izdelke, ki niso na zalogi in za večja naročila je dobavni rok predvidoma 5 do 10 dni ali več, odvisno od velikosti naročila.

Predvideni roki dobave so objavljeni pri vsakem posameznem izdelku, za točen rok in stanje zaloge izdelkov pa je potrebno kontaktirati ponudnika.

Ponudnik bo blago v dogovorjenem roku pripravil in odposlal po pošti oz. izročil ob osebnem prevzemu.

 

Dostava

Za dostavo pošiljk skrbi Pošta Slovenije. Rok dostave po Sloveniji za priporočene pošiljke je 1 do 3 delovne dni. Za zamude pri dostavi pošiljk po pošti ponudnik ne more odgovarjati.

Poštnina po Sloveniji znaša 2,5 EUR, v tujino pa 6 EUR, razen če ni navedeno drugače pri opisu izdelkov oziroma pri zaključku nakupa.

Plačilo po povzetju je možno samo za dostavo po Sloveniji. Kupec mora ob tem Pošti Slovenije poravnati znesek vplačilnega dokumenta (obrazec UPN) po veljavnem ceniku, ki je na voljo na spletni strani https://www.posta.si/ceniki (Cenik ostalih storitev). Ta znesek ni vključen v poštnino.

 

Odveza odgovornosti

Ponudnik se po svojih najboljših močeh trudi zagotoviti pravilnost podatkov, ki so objavljeni na njegovih straneh. Kljub temu pa se lahko npr. zaloga artiklov in roki dobave spremenijo ali se ne ujemajo s podatki na spletnih straneh. V takem primeru bo ponudnik kupca obvestil o spremembah, se dogovoril za daljši rok dobave, mu omogočil odstop od naročila ali zamenjavo naročenega artikla.

Fotografije izdelkov v čim večji meri poskušajo prikazati glavne lastnosti izdelkov. Vendar pa se fotografije lahko razlikujejo od natančnih lastnosti izdelka, kot so npr. odtenek barve, tekstura in dejanska velikost.

 

Odveza odgovornosti - prevod strani

Spletno mesto www.dvapotepuha.com je bilo v vaše dobro prevedeno s prevajalsko programsko opremo, ki jo poganja Google Translate. Prizadevali smo si za natančen prevod, vendar noben prevod ni popoln, niti ni namenjen nadomeščanju človeških prevajalcev. Prevodi so na voljo uporabnikom spletnega mesta www.dvapotepuha.com in so na voljo "kot so". Ne glede na točnost, zanesljivost ali pravilnost kakršnih koli prevodov iz slovenskega jezika v kateri koli drug jezik ni jamstva, bodisi izraženega ali implicitnega, da so prevodi točni. Nekatere vsebine (na primer slike, videoposnetki, itd.) morda ne bodo natančno prevedeni zaradi omejitev programske opreme za prevajanje.

Uradno besedilo je v slovenski različica spletnega mesta. Kakršna koli odstopanja ali razlike, nastale v prevodu, niso zavezujoče in nimajo pravnega učinka za namene skladnosti ali uveljavljanja. Če se pojavijo kakršna koli vprašanja v zvezi s točnostjo informacij, ki jih vsebuje prevedeno spletno mesto, glejte slovensko različico spletnega mesta, ki je uradna različica.

Pritožbe in spori

Ponudnik se zavezuje, da si bo prizadeval po svojih najboljših močeh, da se morebitni spori rešijo sporazumno.

Skladno z zakonskimi normativi ponudnik ne priznava nobenega izvajalca izvensodnega reševanja potrošniških sporov kot pristojnega za reševanje potrošniškega spora, ki bi ga potrošnik lahko sprožil v skladu z Zakonom o izvensodnem reševanju potrošniških sporov. 

 

Varstvo osebnih podatkov

Ponudnik bo z uporabnikom stopil v stik preko sredstev komunikacij z namenom razjasnitve naročila oz. naslova za dostavo. Ponudnik uporabnika ne bo kontaktiral z namenom informiranja o novostih in promocijskih akcijah razen v primeru, da uporabnik tovrstno komunikacijo izrecno dovoljuje. Osebne podatke in kontaktne naslove, ki jih je uporabnik oddal ob prijavi ali ob naročilu, ponudnik skrbno varuje in uporablja v skladu z Zakonom o varstvu osebnih podatkov in Uredbo (EU) 2016/679 oziroma Splošno uredbo o varstvu podatkov (SUVP) – »The General Data Protection Regulation« (GDPR).

bottom of page